Bästa Jaktryggsäcken 2019 – Bäst i test – 5 Favoriter

 • Härkila
 • Kervo
 • Swedteam
 • Backbone
 • Eberlestock
 • JustOne j34

 

Om du är ute och jagar i vildmarken kommer du behöva ha en jaktryggsäck. Med en jaktryggsäck kommer du bära med dig alla dina jaktprylar, matproviant och annan typ av utrustning. Under en vanlig jaktdag för de allra flesta innebär det en hel del redskap, du ska få med dig jaktradion, GPS, vapnet, ammunition, jaktkniven, proviant och så mycket mera. Du vill därför hitta en jaktryggsäck som möter alla dina krav.

En jaktryggsäck ska både klara av att kunna hantera så många liter av utrymme som behövs för just dig men även vara tillräckligt stabil att bära med sig under långa vandringar i vildmarken. I denna guide har vi därför försökt hitta den bästa jaktryggsäcken 2019 för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt köp.

 

1. Härkila Kervo Jaktryggsäck med vapenhållare

Jaktryggsäck

Härkila Kervo är den bästa jaktryggsäcken 2019. Ryggsäcken är utmärkt för anpassad med jakt och inte minst dess vapenhållare kommer väl till pass under våra turer. Materialet består av 50% ull och 50% polyester. Vapenfodralet är avtagbart och du monterar det enkelt igen genom att fästa det på jaktryggsäckens ryggdel. Den har ett stort huvudfack samt sex mindre fickor för förvaring av de mindre tillbehören som till exempel din stormtändare.

 

2. Swedteam Backbone

Bästa-jaktryggsäcken

Detta är en praktiskt ryggsäck för jakt som har en volym på 46 liter. Du kan välja mellan kamouflagen Green och Veil som är anpassade för skog och jaktmiljöer. På ryggsäcken hittar du en specialdesignad ficka för ditt vapen på 9 liter samt flera nätfickor för diverse småsaker.

 

3. Eberlestock JustOne j34 Jaktryggsäck

Jaktryggsäck-bäst-i-test

JustOne j34 från Eberlestock är lite av en lillebror till den större jaktryggsäcken Dragonfly i samma serie. Det är en perfekt ryggsäck att ha med sig på jakten och förvandlas snabbt från att vara en dagsryggsäck på 38 liter till att kunna rymma hela 130 liter. Jaktryggsäcken passar perfekt för fjälljägaren, renskötaren och fjällfiskaren.

För mer information om ryggsäcken kolla in denna video.

 

4. Eberlestock Little Brother Pack Military Green

Ryggsäck-för-jakt

Little Brother från Eberlestock är den minsta ryggsäcken i Eberlestocks värstingserie.På sidan av ryggsäcken finner du en expansionstunnel som du kan använda för att sätta ner ditt vapenfodral alternativt köpa till någon av Eberlestocks vapenfickor. På alla paneler och skrymslen i ryggsäcken hittar du MOLLE-system för att enkelt kunna fästa alla dina tillbehör. Du finner även en radioficka som även kan hålla mindre satellittelefoner och gpser.

 

5. Fauna F40

Jaktryggsäckar

Fauna F40 är en nyutvecklad ryggsäck anpassad för jakt med hagelgevär och skjutvapen. Ryggsäcken har ett nyutvecklad bärsystem för att du ska kunna bära vapnet tryggt och komfortabelt i flera timmar under jakten. Du har möjlighet att både ta fram och sätta tillbaka vapnet på ryggsäcken utan att ta av dig ryggsäcken. Fauna F40 är gjort i ljudlöst Fauna material för att du ska kunna vara så tyst som möjligt när du vandrar runt i skogen i jakt på ditt nästa byte.

5 Bästa Jaktryggsäckarna – Bäst i Test

 1. Härkila Kervo Jaktryggsäck med vapenhållare

 2. Swedteam Backbone

 3. Eberlestock JustOne j34 Jaktryggsäck

 4. Eberlestock Little Brother Pack Military Green

 5. Fauna F40

Hur du väljer en jaktryggsäck

Ryggsäckar kan delas upp i flera kategorier men när du ska ha en ryggsäck anpassad för jakt finns det egentligen två olika kategorier som är riktigt intressanta för de allra flesta. Endagsryggsäckar är lätta att bära och tar inte så stor plats. De brukar ha ett lagringsutrymme runt 18 liter till 26 liter. Detta inkluderar vanligtvis byte av kläder, extra ammunition, kikarsikten och kikare, jaktkniv och ett antal ytterligare jaktverktyg.

Om du jagar under en pariod över natten eller fler dar kommer du behöva ha en större ryggsäck. Det är svårt att ge ett exakt antal liter lagringsutrymme som just du kommer behöva ha men om du ska vandra i ett par dagar bör du överväga en ryggsäck med minst 50 liter i kapacitet. Dessa större ryggsäckar kan vara besvärliga och tunga att bära så det är viktigt att ta hänsyn till vad för avstånd och terräng du ska vandra i innan du väljer en jaktryggsäck.

Storlek

Storleken på jaktryggsäcken refererar inte bara till den mängd volym som får plats, men också hur bra den passar din kroppstyp. Det är viktigt att se till att ryggsäcken är bekväm att bära, särskilt om du kommer att vandra långa sträckor när du är på jakt. Om ryggsäcken inte passar din kroppstyp ordentligt kan det orsaka ryggsmärtor. Ryggsäcken ska passa längden på din överkropp för att garantera maximal komfort.

Design

Ett av de tuffare valen är möjligtvis att bestämma vilken design du ska välja för ryggsäcken, särskilt när du överväger alla tillgängliga alternativ.  När du tittar på den övergripande utformningen av ryggsäcken vill du se till att det finns gott om fickor för att lagra och hålla redskapen organiserad.

Det är även bra med tydliga fickor på insidan på ryggsäcken för att enkelt hålla dina kläder skilda från andra saker, till exempel kött och jaktprylar. De flesta jakt ryggsäckarna har också smarta fickor på utsidan så att du snabbt kan ta fram extra ammunition, nycklar eller till och med en liten digitalkamera som ligger bekvämt i närheten.

Vissa ryggsäckar anpassade för flera dagars vandringar har också ett bekvämt säkerhetsbälte för extra komfort och stabilitet. Några jaktväskor är designade med kamouflage för att passa in i din miljö du visas i och inte dra på sig onödig uppmärksamhet. Du kan också hitta ryggsäckar i olika färger.

Vad tyckte du om denna artikel?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment