Sovsäck – Bästa sovsäcken för vandring 2019

 

Under en vandring som pågår ett par dagar kan påverka ens sömn avsevärt, speciellt om din sovsäck inte ger dig den komfort du behöver. Man kan tro att man efter en dags vandring är så slut i kroppen att man oavsett miljö kommer få sig en riktigt bra sömn men många vandrare har det avsevärt svårt att få en bra sömn även när de är helt utmattade.

Det är därför viktigt att ta reda på vilken som är den bästa sovsäcken för just dig och dina behov. Förutom att hjälpa dig få en riktigt bra sömn kommer sovsäcken även hålla din kropp varm.

Vi har undersökt och testat ett dussintals lätta sovsäckar för att begränsa den här listan till det allra bästa av bäst. Vi hoppas att det här inlägget hjälper dig att hitta den perfekta sovsäcken för din nästa vandring.

6 Bästa sovsäckarna för vandring 2019

1. Fjällräven Funäs Lite Regular

2. The North Face Aleutian

3. Haglöfs Tarius -18

4. Marmot Sawtooth

5. Haglöfs CETUS -10

6. Mountain Hardwear Lamina Z Torch Sleeping Bag

 

Bästa Sovsäcken för vandring 2019 Bäst i test

 

1. Fjällräven Funäs Lite Regular

Sovsäck

Fjällrävens sovsäck Funäs Lite Regular är en lätt och smidig syntetsovsäck som är perfekt att ta med sig på resor, övernattningar eller lättare äventyr. Den kan komprimeras till en mycket liten packvolym. Sovsäcken har en hellång tvåvägs-dragkedja för en enkel ventilation.

 

2. The North Face Aleutian

Bästa-sovsäcken

Denna sovsäck från The North Face är en tresäsongs-sovsäck som kommer ge dig den bästa komforten under vandringen. Sovsäcken är gjord har syntetiskt eco-isolering och är enkel och smidig att komprimera och ta med sig under resan. Den kommer även hålla dig varm till -7°C. Sovsäcken passar bäst för vår, sommar och höst klimat.

 

3. Haglöfs Tarius -18

Sovsäck-bäst-i-test

Tarius -18 från Haglöfs är en utmärkt allroundsovsäck med massa justeringsmöjligheter för att du ska få en bra nattsömn.

 

4. Marmot Sawtooth

Sovsäck-för-vandring

Marmot’s sovsäck Sawtooth är en mångsidig tresäsongs sovsäck som har balanserat den härliga värmen från dunsovsäcken med en bra vikt och hållbarhet. Sovsäcken är behandlad med Marmots Down Defender behandling för ett ytterligare skydd mot fukt.

 

5. Haglöfs CETUS -10

Cetus -10 från det svenska företaget Haglöfs är en klassisk sovsäck utformad för att täcka alla behov och som ger dig en bra nattsömn. Sovsäcken passar speciellt bra för vandring och trekking.

 

6. Mountain Hardwear Lamina Z Torch Sleeping Bag

Lamina Z Torch Sleeping Bag från företaget Mountain Hardwear är en sovsäck med en speciell Lamina konstruktion som förhindrar kylan från kalla områden och isoleringen är placerad till områden där man behöver värme allra mest – bland annat bålen och fötterna.

 

Sovsäck för vandring – Köpguide

 

PRIS

Sovsäckar kommer i ett brett utbud av priser. Regeln är generellt, desto dyrare sovsäck desto bättre kvalité. Just kvalitén på sovsäcken är något som vandrare generellt sätter högt upp på prioriteringslistan, att frysa i sin sovsäck är något få tycker är speciellt kul under vandringen.

VIKT

Din sovsäck kommer att vara en av de fyra tyngsta föremålen i din packning så det är bra att välja en lätt sovsäck för att minska den totala vikten. Ju lättare din ryggsäck är desto bekvämare kommer dina vandringsturer att vara. Alla sovsäckar vi rekommenderar har självklart en godkänd vikt för att gå ut och vandra med.

Dunsovsäck & Syntetsovsäck för vandringen

Sovsäckar kan man dela in mellan syntetsovsäckar och dunsovsäckar där det är själva materialet i sovsäcken som skiljer dem åt. Dunsovsäckar väger generellt mindre än syntetsovsäckar och går även att komprimera mer för att spara plats i ryggsäcken. Dunsovsäckar är generellt dyrare än syntetsovsäckar.

Vad tyckte du om denna artikel?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment