Bästa Stormtändaren 2019 – Bäst i Test – 4 Favoriter

  • Kjell & Company
  • Stormtändare

 

Eld är utan tvekan ett av de viktigaste redskapen vi har tillgång till. Är du ute och jagar kommer värmen från elden alltid behövas, oavsett om det är från att laga mat och dryck eller om du bara behöver värma dig. Är du ute och jagar ett par dagar i skogen kommer du med stor sannolikhet använda dig av ett stormkök och då är det inte helt fel att kunna tända brasan med stormtändaren. Ett annat fall är om du är ute vid kusten och ska tända din egna brasa, då kan det vara svårt om du använder en vanlig tändare eller tändstickor att få fyr på brasan. Då är stormtändaren ett perfekt alternativ.

När du är ute i skogen och jagar behöver du eld för att laga det du har fångat. Du behöver eld för att hålla dig varm och den håller dig även säker när du befinner dig i okända områden med vilda djur. Stormtändaren är det bästa alternativet för att du alltid ska vara säker på att du har tillgång till att skapa en eld oavsett vart du befinner dig.

4 Bästa Stormtändarna 2019

1. Primus Power Ignitor III

2. Kjell & Company Kraftig Stormtändare

3. Turboflame Military Stormtändare

4. Stormtändare “Rund”

Bästa Stormtändaren 2019 Bäst i test

 

1. Primus Power Ignitor III

Stormtändare

Denna PowerLighter har en spetslåga som gör det enkelt för dig att tända ditt stormkök eller lägerelden. Temperaturen uppgår till hela 1300 grader vilket bidrar med en förenklad process när du ska tända det flytande bränslet även i dåliga väder. När du fylla på stormtändaren vänder du den upp och ner och fyller den max till ¾.

 

2. Kjell & Company Kraftig Stormtändare

Bästa-stormtändaren

En snygg och väldesignad stormtändare som är påfyllningsbar. Går utmärkt att tända både elden och stormköket med även när det blåser runt omkring. Greppet har ett gummihölje vilket gör den enklare att hålla i.

 

3. Turboflame Military Stormtändare

Stormtändare-bäst-i-test

Turboflame Military är en stormtändare som är enkel samtidigt som den både är robust och driftsäker. Tändaren kan du använda upp till 850 kortare tändningar och om du vill ha en konstant bränntid så räcker den hela 17 minuter med en konstant flamma. Däremot så ska du endast göra detta i nödfall då du kan skada själva tändaren, tillverkaren rekommenderar max 10 minuter av en konstant flamma. Du får även med ett gummiskydd till tändaren och även en knapp för att justera mellan konstant flamma alternativ kortare tändningar som du själv bestämmer. Tändaren levereras utan bränsle så du behöver köpa till lämpligt bränsle.

 

4. Stormtändare “Rund”

Stormtändare-för-jakt

Stormtändaren Rund är en liten tändare med jetstråle. Strålen är både kraftig och stabil och bidrar med en enkel process när du ska tända stormköket eller brasan, till och med när det blåser hårda vindar. Den är även påfyllningsbar.

 

Stormtändare för jakten – Köpguide

 

Alla tändare är inte lika, vardagliga tändare är inte byggda för att klara av tuffa utomhusmiljöer. Därför är det bra att hitta en stormtändare som klarar av de miljöer du kommer vistas i så att du kan känna dig trygg. Här skriver vi om ett par viktiga saker du bör överväga innan köp.

 

Användning

I vilka temperaturer kommer du vara ute och jaga och behöva använda dig av stormtändaren, klarar stormtändaren av dessa låga temperaturer? En bra tändare ska givetvis klara av att tända en eld inom en rimlig tid samt att du måste kunna arbeta under olika typer av oförutsedda förhållanden.

 

Kvalité

Överlevnadständare ska ha tillräckligt hög kvalité för att de inte går sönder om man tappar den på marken. Just inom jakt så kan man speciellt befinna sig på högre höjder och då bör givetvis även stormtändaren klara av kunna tappas från högre höjder utan att den faller i spillror.

 

Vattentålig

Ibland kommer du hamna vid ett eller annat vattendrag och möjligtvis kan givetvis du råka falla i vattnet och därmed är frågan hur bra din stormtändare klarar av att utstå vatten och fukt. Vissa tändare har ett vattentätt hölje som håller både fukt och luft ute ur tändaren. Detta kan vara en av de viktigaste funktionerna att tänka på om du vet att du kommer röra dig runt vattendrag eller fuktiga miljöer. Det finns till och med vissa stormtändare som har förmågan att producera flammor även om de är nedsänkta i vatten.

Vad tyckte du om denna artikel?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment