Vandringsryggsäck – Bästa ryggsäcken för vandring 2019

 

Oavsett om du planerar en längre eller kortare vandring kommer vikten på ryggsäcken spela en nyckelroll. En lätt ryggsäck gör att du kan vandra fler kilometer med mindre energi, och kommer till göra vandringen väldigt mycket roligare.

 

För i tiden var det de mest extrema vandrarna som letade efter de lättaste typer av ryggsäckar för deras vandringar. Idag har hela friluftsindustrin tagit steget mot att konstant tänka att vikten är av yttersta vikt när man ska välja ryggsäck. En lätt ryggsäck för vandring är helt enkelt mycket bekvämare, desto längre du vandrar desto mer påfrestande kommer en tyngre ryggsäck vara.

 

Vi har undersökt och testat dussintals lätta ryggsäckar för att begränsa den här listan till det allra bästa av de bästa. Oavsett dina vandringsmål hoppas vi att det här inlägget hjälper dig att hitta den perfekta vandringsryggsäcken för att hålla dig bekväm på spåret i många år framöver.

9 Bästa Vandringsryggsäckarna 2019

1. Osprey Aether AG 70

2. Osprey Exos 58

3. Deuter Aircontact Lite 50+10

4. Osprey Atmos AG 50

5. Gregory Deva 60

6. Fjällräven Abisko Friluft 35

7. Fjällräven Kajka 55 W

8. Osprey Kyte 66

9. Thule AllTrail Women’s Hiking backpack 45L

 

Bästa vandringsryggsäcken 2019 Bäst i test

 

1. Osprey Aether AG 70

Vandringsryggsäck

Aether AG 70 är en väldigt lätt 70-liters ryggsäck från företaget Osprey. Detta är en av de bästa vandringsryggsäckarna på marknaden just nu. Den senaste versionen av denna ryggsäck är även utrustad med Ospreys egna AntiGravity-system för att erbjuda en bättre ventilation och viktfördelning.

Under lång vandringar är det nödvändigt att ryggsäcken har en lätt åtkomlighet vilket är en framträdande funktion på denna modell med alla öppningar.

 

2. Osprey Exos 58

Bästa-vandringsryggsäcken

Osprey’s vandringsryggsäck Exos 58 är både välventilerad och lätt. Ryggsäcken kombinerar komfort och stabilitetet med en superlätt och slitstark konstruktion vilket gör denna ryggsäck till en av våra favoriter.

Med denna ryggsäck kommer du vara väl utrustad till att röra dig snabbt under ett flerdagars-äventyr. Ryggsäckens baksida är utrustad med AirSpeed-ryggpanel för att hålla dig sval i alla väder.

 

3. Deuter Aircontact Lite 50+10

Vandringsryggsäck-bäst-i-test

Aircontact Lite 50+10 från Deuter är en vandringsryggsäck med en snygg och modern design och perfekt balans mellan komfort, ventilation och vikt. Deras Aircontact Lite-ryggsystem ger en bra spridning av fuktig luft och gör denna ryggsäck till en perfekt backpacking-ryggsäck för vandring och alpinklättring.

 

4. Osprey Atmos AG 50

Ryggsäck-för-vandring

Ospreys vandringsryggsäck Atmos AG 50 passar utmärkt oavsett om du planerar att utforska varmare eller kallare klimat. Den ger en oöverträffad ventilation och komfort samtidigt som den är väldigt bekväm att bära.

 

5. Gregory Deva 60

Deva 60 från Gregory är en multifunktionell vandringsryggsäck som är skapad efter den kvinnliga anatomin. Denna ryggsäck är alltså utformad för kvinnor. Gregory’s Response A3-bärsystem fördelar belastningen över hela ryggen för en långvarig bärkomfort.

 

6. Fjällräven Abisko Friluft 35

Fjällrävens Abisko Friluft 35 är en lätt och slitstarkt vandringsryggsäck med en riktigt bra ventilation och bärkomfort. Denna ryggsäck har ett stort huvudfack och många praktiska fickor.

 

7. Fjällräven Kajka 55 W

Kajka 55 W är en vandringsryggsäck från det svenska företaget Fjällräven. Denna backpacking-ryggsäck är en damryggsäck med en enkel, avskalad och uthållig design men samtidigt fullpackad med olika funktioner.

 

8. Osprey Kyte 66

Kyte 66 från Osprey är en robust och högfunktionell vandringsryggsäck som är avsedd för de längre resorna och turerna där man bär med sig en hel del packning. I och med att ryggsäcken är så stor har du plats med fler saker än det mest nödvändiga.

 

9. Thule AllTrail Women’s Hiking backpack 45L

AllTrail Hiking Backpack 45L från det svenska företaget Thule är en bekväm och mångsidig allround ryggsäck för att tåla alla årstider och många typer av aktiviteter.

 

Ryggsäck för vandring – Köpguide

 

Vandringsryggsäck för vandring / daglig användning

När du ska välja en av de bästa vandringsjackorna är det viktigt att fundera på om du endast kommer använda den till att vandra eller om du även tänkt använda den till daglig användning. Med en regnjacka får du tillräckligt med funktioner och ett bra isolerande material som även fungerar bra till vardagsäventyr och de är mycket lätta och enkla att ta med på en vandringstur. Och deras prestanda i kraftigt regn och vind är beundransvärt, särskilt de mer omfattande Gore-Tex modellerna. Ska du däremot vandra i kallare klimat vill du kolla in dunjackorna för lite extra värme.

 

Den bästa vandringsryggsäcken bör vara vattentät eller vattentålig

Inget klädesplagg ger total skydd mot fukt ute, men de flesta av dagens regnjackor är listade som antingen “vattentäta” eller “vattentåliga”. Många lätta regnjackor och skaljackor är vattentåliga, vilket innebär att de skjuter bort vattnet snabbt och effektivt, men är inte helt vattentäta under långvarig exponering. Vattentäta jackor har ett inbyggt skydd som Gore-Tex eller en beläggning som i huvudsak hindrar fukt från att komma in under de flesta förhållanden. Dessutom har de vattentäta band längs sömmarna på jackornas inre delar.

 

Ryggsäckens andningsförmåga under en vandring 

En av de mest eftertraktade funktionerna i en vattentät regnjacka är andningsförmågan. Vissa billigare regnjackor är knappast andningsbara alls, men nästan alla tyger som används i dagens modeller kan åtminstone andas något. Marknadsledaren i detta segment har länge varit Gore-Tex, särskilt i sina avancerade versioner, men ett antal tyger har nu börjat utmana Gore-Text på riktigt till exempel MemBrain by Marmot och HyVent Alpha av The North Face. Generellt sett desto mer du spenderar desto mer kommer den bästa vandringsjackan att andas. Ett undantag är ultralätta jackor, som kostar mer än billiga lätta modeller men ventilerar ungefär samma som alla andra jackor i billigare segment.

Vad tyckte du om denna artikel?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment